Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

KLÍMA TELEPÍTÉS folyamata

Klíma beszerelés folyamata 

A klíma berendezéseket csak regisztrált vállakozás és szakember telepítheti. 

A mi adataink

Tevékenység és klímagáz vásárlási jogosultság

Szücs János egyéni vállalkozó (Hidegmeleg klíma)

F-gáz ügyfélazonosító:1000000038911

 

 

 

 

 

 

 

 

A LÉGKONDÍCIÓNÁLÓ készülék beszerelése a beltéri és kültéri egységek helyének egyeztetésével kezdődik fontos , hogy a hozzájuk vezető csővezetékek a legegyszerűbb és legrövidebb módon tudjanak csatlakozni.  Ezért az  előzetes felmérés során ezeket a beépítés helyén egyeztetjük.

 A kültéri és a beltéri egység helyének a kiválasztása után kezdődik az egységek összekötésére szolgáló vegytizsta rézcsövek és elektromos vezetékek nyomvonalának a  kialakítása, valamint az átvezető furatok elkészítése .

A csöveket és a vezetékeket  vihetjük kábelcsatornában, de falba is véshetők. A falba vésés értelemszerűen egy nagyobb bontási munkálattal járó, költségesebb megoldás, ami után helyreállító munkálatok (pl. festés) szükségesek, de ezzel a módszerrel a csövek és kábelek teljes egészében eltüntethetők. A választott megoldást minden esetben az ügyfél határozza meg.

Ezek után a  kültéri egységet tartó konzol, illetve a beltérit tartó alaplemez is felszerelésre kerül. Ha a beltéri és kültéri egységek felszerelése elkészült és a csővezetékek is a helyükön vannak, tudjuk megkezdeni a  csövek és kábelek összekötését, majd a gép, illetve a csőrendszer vákuumozása és hűtőközeggel való feltöltésérre kerül sor. A új kültéri egység már tartalmazza a hűtőközeget amely elegendő mintegy 5-8 m egységtávolság esetén történő működésre. Amennyiben a távolság nagyobb akkor hűtőközeg utántöltést kell elvégezni.

A hűtő kör kialakítása után a szakember elektromosan is összeköti a készülék egységeit, valamint beköti a hálózati tápellátást biztosító vezetékeket. Ha minden rendben zajlott, a készülék elindítható, aminek működését nyomásmérő műszerekkel kell ellenőrizni, hogy a teljesítmény és működés nagy terhelés esetén is megfelelő legyen.

Ami drágítja a szerelést:

Egyetlen telepítés  sem mondható teljesen standard munkának, de vannak elfogadott alapszerelési általánosságok, amelyeket beletettünk az alapszerelésbe.

Szerelés drágító tényezők lehetnek:

  1. A kültéri és beltéri egységek elhelyezésének sajátossága pl. tűzfalon vagy tetőn nehezen hozzáférhető helyen levő elhelyezése. Nagy magasságú szerelés.
  2. Cseppvíz elvezetés – kiegészítő berendezései pl. kondenzvízszivattyú – szintkülönbség esetén